Q:

Students deliver catalogues and leaflets to houses. One day they have to deliver 480 catalogues and 1520 leaflets. Each student can deliver 15 catalogues or 80 leaflets in one hour. Each student can only work for 8 hours

Accepted Solution

A:
Answer:7 students are needed Step-by-step explanation:Consider the complete question is,"Students deliver catalogues and leaflets to houses.One day, they have to deliver 480 C and 1520 L.Each student can deliver either 15 C or 80 L in 1 hour.Each student's can only work for 8 hours.  Work out the minimum number of students needed."Since, number of catalogues have to deliver = 480,Number of leaflets have to deliver = 1520,∵ Each student can deliver 15 catalogues or 80 leaflets in one hour.Number of hours for working = 8,So, the catalogues delivered by each student in a day = 15 × 8 = 120,Similarly, the leaflets delivered by each student in a day = 80 × 8 = 640Thus, the number of students required to deliver 480 catalogues[tex]=\frac{\text{Total catalogues}}{\text{catalogues delivered by each student in a day}}[/tex][tex]=\frac{480}{120}[/tex][tex]=4[/tex]Again, the number of students required to deliver 1520 leaflets[tex]=\frac{\text{Total leaflets}}{\text{leaflets delivered by each student in a day}}[/tex][tex]=\frac{1520}{640}[/tex][tex]=2.375[/tex]≈ 3 students ( we would approximate above ) Hence, the minimum students required = 4 + 3 = 7